Brev til jordemoderen

Hvordan vi takkede jordemoderen, der bar os gennem fødslen

To måneder efter fødslen, kom vores kære jordemoder hjem til os. Jeg ville så gerne give hende et eller andet, men lige meget, hvad jeg fandt på, virkede det latterligt sammenlignet med det, hun gjorde for os. Så jeg skrev et brev og købte en fin lille lysestage (så hun kunne tænde et lys for Sigfred af og til).

Besøget var så dejligt og hjertevarmt. Hun er virkelig et skønt menneske, og vi er stadig så taknemmelige for den oplevelse, hun hjalp os med at få.

Brevet, jeg skrev til jordemoderen, lød således:

Kæreste du!

Det var dig, der lige havde overtaget vagten og derfor modtog vores opkald den mandag aften, da jeg ikke havde mærket liv. Og det var dig, der tog imod os på fødegangen og var der, da vi skulle have den besked, ingen ønsker. Vores babys hjerte var holdt op med at slå.

Du var der for os, da vi mødte ind næste morgen til igangsættelse af fødslen. Vi blev modtaget af dit varme og omsorgsfulde væsen. Og hvor er vi dog taknemmelige for, at det lige præcis var dig, der tog med os på den mest smertefulde rejse, vi nogensinde har oplevet. Hele dagen lyttede du til os og vores mange forskellige – og af og til underlige – overvejelser og tanker.

Du trøstede os og fortalte os igen og igen, at der ikke er noget rigtigt og forkert. Du støttede os i at gøre tingene på den måde, vi ønskede det. Vi anede ikke, hvad vi ønskede, men nænsomt førte du os igennem hver enkel overvejelse, der skulle gøres.

Du hjalp os med at fokusere på, at vores baby stadig var vores fjerde barn, selvom han var død, og at vi skulle gøre hans fødsel så smuk som muligt. Takket være dig har vi nu et utroligt smukt minde om Sigfreds fødsel og de mange timer fra beskeden om, at han var død til vi tog afsked med hans krop.

Alt blev på vores præmisser, intet blev forceret, og vi følte, at du kendte os rigtig godt. Aldrig følte vi os ladt alene, og ingen emner var for svære at tale om. Du turde se døden i øjnene og hjælpe os med det samme.

Vi er imponerede over din styrke og dit mod. Sikke en gave du er for alle os fødende kvinder! Du vil altid have en særlig plads i vores hjerter! Tusind tak for dig!

Mange kærlige tanker fra os